שוק הביטוח הוא ללא ספק אחד המקומות האטרקטיביים ביותר לכוון אליהם כאשר מתעניינים בקריירה בעולם הכספים והפיננסים, ומעוניינים לבחור במקצוע ספציפי אשר צפוי להישאר בעתיד הנראה לעין יציב ואטרקטיבי מבחינת אפשרויות תעסוקה. על מנת לעסוק בתחום זה באופן חוקי יש להחזיק ברישיון ביטוח המונפק מטעם המדינה, לאחר מעבר המסלול המתאים.

עבור כל מי שמתעניין/ת בהוצאת רישיון ביטוח – כך תעשו זאת בצורה הפשוטה, המהירה, הקלה וגם המקצועית ביותר:

הרשמה לקורסי ההכנה המתאימים

עוד לפני השלב ה"רשמי" הראשון, כדאי להירשם לקורסי ההכנה הממוקדים עבור הבחינות אליהן נדרש לגשת. על הבחינות נפרט מיד, אך כדאי להכיר ולדעת כי אנו באקדמיה לפיננסים מציעים קורס הכנה ממוקד עבור כל אחת מהבחינות השונות הנדרשות. קורס זה מכין אתכם באופן ייעודי לאותה בחינה, מועבר על ידי מרצים ומורים בעלי וותק וניסיון של שנים בהכנה לבחינה זו וכולל תרגול ומעבר על שאלות רבות אשר חוזרות על עצמן שוב ושוב בתצורה זו או אחרת במסגרת הבחינה החיצונית. לכן, סיכויי המעבר בניסיון הראשון לאחר סיום קורס הכנה אצלנו הם גבוהים במיוחד בהשוואה למי שלא ניגש לקורס הכנה מתאים.

שלב ראשון – בחינות ביסודות

בשלב הראשון של הוצאת רישיון ביטוח יש לעבור ארבע בחינות במקצועות יסוד, בחינות המועברות בחלקן על ידי הרשות לניירות ערך ובחלקן על ידי הממונה על הביטוח, שוק ההון וחיסכון במשרד האוצר. בחינות אלו הן במקצועות הבאים: יסודות הביטוח (בחינת היסודות היחידה הנערכת על ידי הממונה על הביטוח במשרד האוצר), יסודות הכלכלה, יסודות החשבונאות וסטטיסטיקה ומימון.

שלב שני – בחינות גמר ותחילת התמחות

לאחר מעבר בחינות היסודות ניתן להתחיל בהתמחות בתחום, כאשר נדרשת תקופת התמחות בת שישה חודשים על מנת להשלים את תהליך קבלת הרישיון. את ההתמחות ניתן כאמור להתחיל במקביל ללימודים לקראת בחינות הגמר, על מנת לצמצם זמנים ולקצר את משך התהליך הכולל.

נדרש לעבור שתי בחינות גמר, המשתנות מרישיון לרישיון (ביטוח פנסיוני או ביטוח אלמנטרי).

עבור רישיון ביטוח פנסיוני נדרש לעבור בחינת גמר פנסיוני, הנערכת על ידי הממונה על הביטוח במשרד האוצר, ובחינה במקצועית א' המועברת על ידי הרשות לניירות ערך (ועוסקת בהרחבה ובפירוט בעולם ניירות הערך).

עבור רישיון ביטוח בענף כללי נדרש לעבור בחינת גמר בביטוח רכוש ובביטוח תאונות, בחינות הנערכות גם כן על ידי הממונה על הביטוח במשרד האוצר.

במקרה של רישיון ביטוח ימי נדרש לעבור בחינת גמר בענף ביטוח ימי (המועבר על ידי הממונה על הביטוח).

שלב שלישי – קבלת הרישיון

זהו. לאחר שעמדנו בכל הדרישות הנ"ל, עברנו בהצלחה את כל שש הבחינות וסיימנו תקופת התמחות בת שישה חודשים, אנו זכאים לקבל את רישיון הביטוח המיוחל. לאחר שמקבלים את הרישיון כבר ניתן לעסוק בתחום בחופשיות ובאופן חוקי לחלוטין, באופן עצמאי או כשכירים בחברה. מכאן והלאה, השמיים הם הגבול…

המאמר פורסם ב-30.7.2024