1.תכננו את הלימודים שלכם עם תוכנית לימודים ותקציב יומי לכל נושא ויעדים ברורים לכל יום

אומרים שכדי להשיג את היעדים, חשוב מאוד תחילה לקבוע אותם. לכן חשוב שתגדירו בצורה מדויקת, מדידה והגיונית מה אתם רוצים להספיק ללמוד בכל יום.

חשוב לא רק לכתוב איזה נושא לומדים בגדול באותו היום אלא גם לתכנן איזה סוגים של תרגילים אתם הולכים לפתור, מאיפה -מאיזה מוסדות, כמה תרגילים צריך לפתור מכל סוג והכי חשוב- כמה זה "מספיק תרגול" כדי לדעת שכל החומר כוסה ושכל מה שכוסה אכן נקלט, הובן ומוכן לשליפה במבחן, ברגע האמת.

מומלץ גם לשלב ימי מנוחה כדי שלא ייגמר לכם הכוח ללמוד באמצע תקופת הלימודים, חשוב שתקפידו למלא את המצברים שלכם מפעם לפעם, לכם דאגו לשבץ בתוך לו"ז הלימודים הצפוף שלכם גם כמה פעילויות כייפיות כגון יציאה עם חברים או בן/בת הזוג או פשוט ימים יותר קלילים כדי לא להתעייף לפני הזמן.

 2.תפתרו את כל בחינות המועצה הקודמות בפיננסית

נכון שהמועצה לא תחזור על אותן השאלות ברוב הבחינות (בניהולית מתקדמת למשל, היא עשויה לשנות כמה מספרים בלבד), אבל עצם העובדה שתפתרו שאלות בסגנון של המועצה יכין אתכם מצוין לבחינה. תיכנסו "לראש" של המועצה, תבינו באיזה פינות אוהבים להתמקד שם, מה המשמעות של נוסח זה או אחר לנתונים מסוימים ועוד.

מניסיון של סטודנטים רבים, לתרגל רק שאלות של שנת השלמה לא תמיד עוזר, כי הן לא תמיד מותאמות למועצה עצמה- לפעמים הן עמוסות וארוכות מדי, לפעמים לא משלבות מספיק נושאים בבת אחת ולכן אין כמו להתאמן על הדבר האמיתי וללמוד מהמועצה עצמה!

3. תבנו תבניות לפתרון שאלות בכל נושא בבחינה בפיננסית

כשמתחילים לפתור שאלות בנושא כלשהו מהר מאוד מגלים ששלבי הפתרון בכל נושא הם די קבועים, שהנדרשים לרוב חוזרים על עצמם ושבסופו של דבר השאלות די דומות אחת לשנייה. אחרי שהבנתם את זה, אתם תתחילו לראות דפוסים חוזרים של איך לגשת, מה לכתוב ואיך להציג את הפתרון בצורה נכונה. רכזו את התובנות הללו ותבנו לכם תבניות לפתרון שאלות לכל נושא ונושא- זה יחסוך לכם הרבה זמן וישפר את תחושת הביטחון שלכם בבואכם לפתור עוד שאלה כזאת בנושא.

4. תגוונו במקורות התרגול – פיננסית א' + פיננסית ב'

חשוב לתרגל שאלות ממספר מוסדות אקדמיים שונים – ההמלצה שלי היא  לקחת שאלות מבחינות של לפחות 2-3 מוסדות שונים כדי להיחשף לסגנונות כתיבה חדשים, פינות שמרצים אחרים שותלים ולבחון הבנה שרכשתם ממקומות בהם למדתם מול שאלות חדשות שעוד לא נחשפתם אליהם.

בנוסף לכך, תוכלו גם להיחשף לשיטות פתרון חדשות שאולי חלקן יהיו לכם יותר נוחות מאלו שלמדתם במוסד שלכם וזה יאפשר לכם לפתור שאלות יותר מהר ובשיטה שיותר ברורה לכם. אל תחששו בשלב הזה להחליף שיטה- המועצה תקבל כל שיטה שתהיה נוחה לכם, אחרי הכל הם מחויבים לקבל שיטות שנלמדות בכל מוסדות הלימוד.

הנאמר מתייחס גם לשאלות מסה הפתוחות וגם לשאלות אמריקאיות שהרבה פעמים מאפשרות ללכוד פינות חשובות בחומר בלי "לשרוף" שעתיים על שאלה גדולה- כך שוב תלמדו פינות שאולי הודגשו קצת פחות במוסד שלכם ותוכלו להרוויח מזה הרבה ידע.

5. אל תילחצו מהפינות

תמיד ובכל נושא יש הרבה פינות, שלצערנו לא תמיד נוכל ללמוד את כולן, בטח שלא יומיים לפני הבחינה. החדשות הטובות הן שלא צריך בהכרח ללמוד את כולן!

כדי להוציא את מירב הנקודות במבחן מספיק שתדעו את הדברים הכי חשובים, את שלבי הפתרון הבסיסיים, את הדברים הגדולים וכמה פינות חשובות.

גם אי אפשר ללמוד את הכל, ולא משנה כמה תלמדו עדיין צפו להפתעות בבחינה הסופית. המטרה היא לפתח הבנה מספקת של החומר כדי לא להילחץ אם נתקלים במשהו שלא זכור שנתקלתם בו בתרגול בעבר.

לכן חשוב ביותר להקדיש את היומיים האחרונים שלפני הבחינה לחזרות על שלבי הפתרון בכל נושא, חזרה על דגשים מתוך שאלות שריכזתם לעצמכם במהלך הלימודים וחזרה על הפינות שנתקלתם בהן בלי להילחץ מפינות שאולי נמצאות אי שם ושלא הספקתם להגיע.

להילחץ בשלב הזה – רק יזיק לכם!

6.תבנו תבניות לפתרון שאלות בכל נושא בבחינה בפיננסית

כשמתחילים לפתור שאלות בנושא כלשהו מהר מאוד מגלים ששלבי הפתרון בכל נושא הם די קבועים, שהנדרשים לרוב חוזרים על עצמם ושבסופו של דבר השאלות די דומות אחת לשנייה. אחרי שהבנתם את זה, אתם תתחילו לראות דפוסים חוזרים של איך לגשת, מה לכתוב ואיך להציג את הפתרון בצורה נכונה. רכזו את התובנות הללו ותבנו לכם תבניות לפתרון שאלות לכל נושא ונושא- זה יחסוך לכם הרבה זמן וישפר את תחושת הביטחון שלכם בבואכם לפתור עוד שאלה כזאת בנושא.

7.תכינו רשימת תרגילים שאתם פותרים בכל נושא

רשימה זאת חייבת להכין מספר סידורי של שאלה שנפתרה, מקור השאלה (מאיזה מוסד, מאיזו בחינה) נושא או פינה שהשאלה מתמקדת בה, הערות שלכם לגבי טיב השאלה (שאלה בסיסית, ברמת קושי בינונית ושאלה חשובה) ותאריך שבו פתרתם את השאלה.

זה יכול להיעשות במחברת מסודרת או בקובץ אקסל, אבל חשוב שזה יהיה שכן זה יאפשר לכם:

  • לעקוב אחרי מספר התרגילים שפתרתם בכל נושא
  • לסמן במקום אחד שאלות חשובות שתרצו לחזור ולפתור

לוודא שגיוונתם מספיק במקורות התרגול בנושא הספציפי הזה.


8.שאלות אמריקאיות- לא לזלזל בהן ולא לדחות אותן לסוף!

כשלומדים לבחינה מעורבת של שאלות פתוחות ושאלות אמריקאיות הנטייה לרוב היא להתרכז בשאלות מסה ולהזניח מעט את השאלות האמריקאיות. טעות חמורה!!!

משאלות אמריקאיות לומדים הרבה יותר משאלות המסה!

ראשית פתרון של שאלות אמריקאיות דורש מיומנויות שונות מאלו שנדרשות לפתרון שאלות פתוחות ואם 25% מהניקוד במבחן ניתן על פתרון נכון של שאלות אמריקאיות, כדאי מאוד שלפחות 25% מהזמן שאתם מקדישים ללימודים יושקע בפתרון של השאלות הללו.

בנוסף כשפותרים שאלות אמריקאיות, כל אחת מהן בדרך כלל חושפת אותנו לסוגיה מעניינת, פינה חשובה בחומר וכדומה. בעוד שבשאלת מסה יש לרוב 3-4 פינות ולוקח כשעתיים לדלות אותן משם, אזי ששאלה אמריקאית לוקחת כ-10 דקות וחישוב פשוט מראה שכמותית משאלות אמריקאיות לומדים יותר פינות מאשר משאלות פתוחות.

ואחרון חביב – כשמתרגלים הרבה שאלות אמריקאיות, הזמן שדרוש כדי לפתור אותן מצטמצם באופן משמעותי וזה מאפשר לפנות יותר זמן לשאלות הפתוחות ששם לרוב צריך להשקיע קצת יותר כדי להוציא את רוב הנקודות.

9.תירשמו לבחינה בזמן ואם אתם לזכאים להקלות בבחינה- וודאו מול המועצה שתוכלו לממש את זכאותכם!

ישנם אנשים שזכאים להקלות בבחינות המועצה, תוספות זמן לעולים חדשים, הקלות לנשים בהריון, שאלונים מוגדלים ועוד.  זה שקיבלתם את ההקלות הללו במוסד הלימודים שלכם לא אומר שאתם תקבלו אותם אוטומטית גם במועצה, לפיכך חשוב ביותר לדאוג מבעוד מועד להעביר אישורים מתאימים למועצה כדי להבטיח שתוכלו ליהנות מהזכויות שמגיעות לכם ברגע האמת.


10.תבצעו בקרה על תכיפות הריענונים

רשימת התרגילים שאתם פותרים תכלול כאמור, את התאריך שבו פתרתם את השאלה. מומלץ שלפחות פעם בשבוע תבדקו מתי הייתה הפעם האחרונה שפתרתם שאלה בכל נושא ונושא כדי לוודא שאין אף נושא שנשאר מאחור, שנזנח ושלא מתורגל לפחות פעם אחת בשבוע. מספיק שתפתרו שאלה אחת או שתיים בכל נושא בשבוע, העיקר שלא יווצרו פרקי זמן ארוכים שבהם אתם לא עושים חזרה על כל נושא ונושא.

 

ועוד 2 טיפים בונוס:

11.אל תתביישו לבקש עזרה אם אתם מרגישים תקועים

אם אתם רוצים שהפעם הזאת תהיה הפעם האחרונה שאתם לומדים לבחינה בפיננסית, תלמדו כמו שצריך ואם אתם לא בטוחים איך לעשות זאת, מאיפה להתחיל, איך ללמוד, מה ללמוד, באיזה מימון, מאיזה תרגילים, אל תהססו לפנות לעזרה לגורם מקצועי שיוכל להנחות אתכם ולעזור לכם להגיע ליעד.

מנחה מקצועי מנוסה שעזר למאות סטודנטים לעבור את הבחינה הזאת בעבר שיענה לכם בצורה מקצועית על השאלות שוטפות שצצות, יידע לכוון אתכם כשתרגישו שאתם מוצפים בחומר והכל מתבלבל לכם. מנחה מקצועי יכול לעשות הבדל של שמים וארץ בתוצאות המבחן.

אם אתם מרגישים שהתוכנית לא מתקדמת כמו שהייתם רוצים, שאתם משאירים מאחורה הרבה פינות לא סגורות שמערערות לכם את הביטחון ושבאמת חשוב לכם שהבחינה הזאת תהיה הבחינה אחרונה שלכם, אל תחכו לנס, פשוט תבקשו עזרה מקצועית אישית.

12.תאמינו בעצמכם, ביכולות שלכם ובכך שאתם הולכים להצליח הפעם !

זה הכי חשוב ! אם תיגשו ללימודים בכוונה "לנסות לעבור את פיננסית", כנראה שזה מה שיקרה, "תנסו" לעבור אותה. כדי להבטיח הצלחה אתם חייבים קודם להאמין בכך שתעברו את הבחינה. זה בשילוב עם כל הטיפים הבאים יביא אתכם להצלחה !

אז גם אם זאת לא הפעם הראשונה שאתם ניגשים וגם אם למדתם קצת פחות ממה שתכננתם וגם אם אתם קצת חולים ביום שלפני הבחינה וגם אם יש שמועות שהמועד הקרוב יהיה קשה וגם אם… לא משנה מה! תאמינו בעצמכם ובכך שאתם יודעים מספיק כדי לעבור, אל תחששו מהכישלון ופשוט תיגשו לבחינה עם ביטחון מלא שהפעם אתם עוברים. זה יקרה !